•  

  Hej alla Klippare!

  I helgen (9-11 juni) har Marinella Angusti och Emil Stenberg representerat SFK på Teaterförbundets Riksstämma. Denna stämma samlas var 4e år och de var där som ombud för Filmavdelningen.

  Vi var särkilt nyfikna på utfallet av vår motion angående royalty för klippare och mycket glädjande kan vi konstatera att motionen bifölls av förbundsstyrelsen! Teaterförbundet kommer därmed tillsätta en resursstark utredning som har i uppgift att på omfattande och objektivt sätt undersöka olika yrkesrollers insatser i förhållande till upphovsrättslagstiftningen. Denna utredning ska inte enbart omfatta klippare; utan även maskörer, ljuddesigners och andra yrkesgrupper som i nuläget exkluderas från royaltyutbetalningar.

  Denna utredning ska vara klar i god tid innan nästkommande förbundsmöte 2020, och därmed kunna ligga till grund för nästa avtalsförhandling som också äger rum 2020. Detta kan låta långt bort i framtiden men vi yrkar på en stor förändring inom royaltyn och det kommer troligtvis påverka många andra yrkesgrupper ekonomiskt, vilket kräver en ordentlig utredning som kan ligga till grund för en bestående förändring.

  Vårt nästa steg är att bevaka utformningen av denna utredning och förhoppningsvis kunna vara delaktiga. Vi vill såklart ha möjlighet att bidra med fakta om hur vår arbetssituation ser ut och varför den ska anses som royaltyberättigande.

  Vi är lyckliga för stunden och fortsatt positiva för framtiden!

  Hälsningar,

  SFK

  Om ni inte redan är medlemmar i TF så finns mer info här - www.teaterforbundet.se/medlemskap/

Focus on Editing 2015

on .

Focus on Editing 2015!

Lördagen den 11 april är det dag för årets Focus on Editing i Filmhusets bio Mauritz!

Huvudgäst blir Martin Hunter, klippare av bl.a. Stanley Kubricks anti-krigsfilm "Full metal jacket" och just nu verksam i Sverige på "Jordskott".

Martin kommer att tala på temat "sammarbete mellan klippare".
Eftermiddagsprogrammet är inte helt klart men information om hela upplägget kommer snart!

SFK-medlemmar betalar inget inträde och vi bjuder på lunch.

Så notera redan nu den 11 april kl 10-16 i Filmhuset!

Gå in på länken nedan för att få en inblick i Martin Hunters digra filmografi

http://www.ranker.com/app/search.htm?q=martin+hunter

Missa inte Edith-galan

on .

Missa inte Edith-Galan!

Lördagen den 10e maj bjuder SFK alla medlemmar till Edith-Gala där 2013 års vinnare av Edith-priset i fyra kategorier kungörs.

Prisutdelningen föregås av ett 2 timmars- seminarium om kontraktsskrivning och upphovsrätt och avslutas med middag följt av fest.

Detaljerad inbjudan kommer i början på april men boka redan nu;

Lördagen den 10 maj

Seminariet börjar kl 16 och vi kommer att hålla till i Stockholms innerstad.

Deltagande är gratis och endast för medlemmar i SFK.

Klippning i Fokus-eventet återkommer våren 2015,
med en än så länge hemlig men mycket spännande workshop.